Zeshan Shakar / Tante Ulrikkes vei
Av KritikkportalenTilleggsinformasjon
Ære og avmakt
kritikk_publisert:12.01.2018Debutant Zeshan Shakar skriv seg inn i toppskiktet av norske debutantar med truverdige stemmer frå drabantbyen, skriver Merete Granlund.
Sterkt og viktig om oppvekst på Stovner
kritikk_publisert:23.09.2017Plutselig er den her: Den sterke, viktige og kunstnerisk vellykkede romanen om hvordan det kan være å vokse opp som norskfødt barn av første generasjons innvandrere i drabantby-Oslo, skriver Arne Hugo Stølan.
Skyskraperengler med skitt på vingene
26.2.2018Når det knapt finnes noe å utsette på en debutroman, tar man seg i å spekulere på hvilket pseudonym forfatteren har skrevet under tidligere. (Abo.)
Knallsterk roman om «det norske»
kritikk_publisert:06.11.2017Zeshan Shakars roman Tante Ulrikkes vei er en sterk debut. Gjennom Shakars blikk på Norge, får vi åpnet øynene. Og det vi ser, er ikke pent, skriver Eskil Skjeldal.
Vondt, viktig og strålende om to muslimske gutters tenåringsliv
kritikk_publisert:15.10.2017Kanskje høstens viktigste bok, skriver Erle Marie Sørheim.
En blodflekk på kartet
kritikk_publisert:10.11.2017Tante Ulrikkes vei er ikke viktig fordi den representerer noe eller noen, men fordi den er en virkelig sterk roman, skriver Bernhard Ellefsen.
Zeshan Shakars debut er både viktig og litterært vellykket
kritikk_publisert:21.10.2017Shakars fortelling om to muslimske gutters oppvekst på Stovner bør interessere mange, skriver Anne Merethe K. Prinos.
Stovnerliv – mellom moskeen og Blindern
kritikk_publisert:04.10.2017Velskrevet og usminket om flerkulturell oppvekst i Groruddalen, skriver Anne Schäffer.